Makaron z bobem, czosnkiem i fetą

Składniki:

  • 40 g makaronu z groszku
  • 120 g bobu (świeżego lub mrożonego)
  • 80 g mleczka kokosowego
  • 60 g fety koziej
  • 1 duży ząbek czosnku
  • łyżeczka oliwy
  • łyżka posiekanej natki pietruszki
  • suszone zioła (np. bazylia i oregano) i sól
  • pół łyżeczki czarnuszki

Przygotowanie:

  • Makaron i bób ugotuj (oddzielnie)
  • Na patelni rozgrzej lekko oliwę, dodaj posiekany czosnek, ugotowany bób, zioła, sól i mleczko kokosowe. Gdy sos lekko zgęstnieje dodaj ugotowany makaron, wymieszaj.
  • Gotowe danie wyłóż na talerz, dodaj ser, czarnuszkę i pietruszkę.

Makroskładniki:

  • 600 kcal
  • 32 g białka
  • 33 g tłuszczu
  • 46 g węglowodanów
  • 11,5 g błonnika

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Shopping Cart
Scroll to Top