Składniki:
- 40 g makaronu z groszku
- 120 g bobu (świeżego lub mrożonego)
- 80 g mleczka kokosowego
- 60 g fety koziej
- 1 duży ząbek czosnku
- łyżeczka oliwy
- łyżka posiekanej natki pietruszki
- suszone zioła (np. bazylia i oregano) i sól
- pół łyżeczki czarnuszki
Przygotowanie:
- Makaron i bób ugotuj (oddzielnie)
- Na patelni rozgrzej lekko oliwę, dodaj posiekany czosnek, ugotowany bób, zioła, sól i mleczko kokosowe. Gdy sos lekko zgęstnieje dodaj ugotowany makaron, wymieszaj.
- Gotowe danie wyłóż na talerz, dodaj ser, czarnuszkę i pietruszkę.
Makroskładniki:
- 600 kcal
- 32 g białka
- 33 g tłuszczu
- 46 g węglowodanów
- 11,5 g błonnika