Składniki (14 sztuk) :
- banany 2 sztuki (ok 200g)
- jaja 2 szt M/L (110 g)
- mąka owsiana 65 g
- mleczko kokosowe 50 g
- kakao/karob 10 g
- cynamon 1 łyżeczka
- proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Przygotowanie:
- Rozgniatamy banany na papkę, dodajemy jaja i mleczko kokosowe, mieszamy.
- Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie łączymy ze sobą.
- Podpiekamy na suchej, rozgrzanej patelni (na delikatnym ogniu) po ok 2 minuty z obu stron.
- Podajemy z ulubionymi dodatkami – u mnie jogurt kokosowy z cynamonem, borówki, kostka gorzkiej czekolady i migdały w słupkach
Makroskładniki (w 1 placuszku):
- 53 kcal
- 2 g białka
- 2 g tłuszczu
- 7 g węglowodanów
- 0,7 g błonnika